Med Cykel Motion Viborg ved Gardasøen - Etape 6, 21. Maj 2009

"Giro dei Tre Laghi (tre søer)": Rutens længde er 95km med 1.205 højdemeter. Højeste punkt er 1.066m, og den maximale stigning er 12%.
Gargnano Valvestino: Gennemsnitlig Stigning på 5%
Valvestino Capovalle: Gennemsnitlig Stigning på 6%

Garda – Torri del Benaco (færge) – Gargnano – Lago Valvestino
– Moena – Capovalle – Lago di Idro – Storo – Lago di Ledro – Riva del Garda - Garda.


Etape 6 efter Lars Bang's cykel computer - Min forberedte rute - de tre søer - gik mere nord på og var derfor helt forkert - Klik på kortet - eller klik her - så kommer ruten på Google Map. Når du er inde på Google Map, kan du klikke videre til Google Earth. Her skal du zoome ind på de gule markører, som du kan ane ved Gardasøen. Når du har zoomet helt ind kommer ruten frem med markører for hver km. Du har nu mulighed for at køre hele ruten igennem i den zoom-afstand, du ønsker.

Til venstre: Så er der fremvisning af cykler. Forrest ses Preben Andersen med sin flotte røde De Rosa. Bag ham ses Freddy Biron Nielsen og Poul Glintborg - Bemærk hvordan hans ungdoms bluse stadig sidder flot på hans spændstige overkrop - og bag dem løfter Per S. Eriksen sin renvaskede hvide cykel op til skue.
På billedet til højre ses jeg -
Knud-Erik Bornhardt - ventende på færgen. Jeg er iført min cykeltrøje fra min tur Paris-Nice 2006 med Dan Frost Cykelrejser. En variant af denne trøje kan ses på billederne fra min tur Coast to coast 2005, også med Dan Frost Cykelrejser.

På billedet til venstre ses hold A, der i samlet flok venter på færgen. Preben Andersen står med røde overtræk på fødderne i højre side af billedet og overvejer, om han i dag skal cykle med hold A eller med "vennerne" fra hold B. Han oplevede hele turen ved Gardasøen i elevatorstil skiftende mellem hold A og B. Klik på billedet til venstre eller her for at se et filmklip af Hold A's mønstring. På billedet til højre ses rytterne på færgens agterdæk på vej over Gardasøen. Preben Andersen ser bekylmret bagud. "Tænk hvis min flotte røde De Rosa cykel faldt derud!"

Til venstre ses Jan Hjarbæk, der holdt vagt over vore cykler. Cyklerne var pænt opstaldet langs rælingen. Det var ret vindstille denne dag, så vi var ikke bekymrede for vore cykler. Til højre er vi ved at gøre klar til at cykle fra borde. Det er fra venstre ??, ??, Ole John, Hans Kyhnæb, Jan Hjarbæk, mig - Knud-Erik Bornhardt - Gitte Andersen og Harry Sørensen.

Så er vi kommet op i højderne vest for Gardasøen. Til venstre ses Bent Øster i front af feltet. Til højre ses Lars Bang og Poul Glintborg umiddelbart før, jeg passerer dem.

En forundret Poul Glintborg i sin ungdoms bluse og med sin flotte hjelm løst sat oven på hovedet efter opstigningen, hvor han formentlig havde hjelmen hængt på styret. Den løstsiddende hjælm vil ikke hjælpe ham, hvis han styrter på nedkørslen. Poul udrede sig, fordi jeg i pæn fart kørte forbi ham, mens jeg fotograferede ham - Se billederne nedenfor.

1. Fotografiapperatet tages frem - 2. Billedet tages af Poul Glintborg - 3. Fotografiapperatet lægges i lommen igen.

Til venstre et stop med en udsigt over en opdæmmet sø. Til højre et andet stop, hvor vi tanker op ved den lokale vandpost. Det er Poul Glintborg, mig - Knud-erik Bornhardt - og Torben Drejer Jensen, der står og venter på, at vor tourleder Joachim Jerichow får tanket op.

Til ventre har Poul Glintborg erkendt sin plads i feltet ved at tage dette fortrinlige billede af mig - Knud-Erik Bornhardt - på vej op ad én af dagens stigninger. På billedet til højre behandles Niels Henrik Brink af Joachim Jerichow efter et styrt. Det er stående fra venstre Poul Glintborg, Bent Øster, Lars Bang og Torben Drejer Jensen, der ser på.

 

Vi var netop startet på en rigtig god nedkørsel, da Niels Henrik Brink umiddelbart foran Poul Glintborg og mig styrtede i en højresvingskurve. Han fik bremset forkert ned og fortsatte ud over grøften og lidt ned ad bjergsiden.
Han var meget heldig, da han røg ud over siden, at han ikke ramte de to skilte, som han netop smuttede imellem.
Ovenfor ligger han dramatisk på grusvejen - en sidevej til vor nedkørsel netop, hvor Niels Henrik vætede.
Det var vist mere forskrækkelsen, der fik ham til at ligge stille end slaget i hovedet.
Joachim Jerichow fik hurtigt lappet ham sammen, så vi kunne komme videre.


Det lille billede til venstre herfor er et usnit af billedet ovenfor. Det viser en Jørgen Thordrup, der skræmt ser på, at Niels Henrik Brink lappes sammen. Jørgen har jo netop fået bekræftet, hvorfor han skal køre ekstremt forsigtigt på nedkørslerne. Det fortsatte han med. Vi havde også efterhånden vænnet os til at vente på ham i umindelig tid i bunden af nedkørslerne. Længere tilbage i samme billedudsnit dulmer smugrygeren Flemming Skjærbæk oplevelsen med en smøg.

 

Stemningsbilleder omkring Niels Henrik Brinks styrt: 1. Niels ligger til behandling - 2. Joachim Jerichow samler udstyret sammen - 3. Niels gør klar til at cykle igen - 4. Niels og mig ved frokostbordet.

Når der er fine billeder af Jørgen Tordrup fra en nedkørsel, må de foreviges - Det er bestemt ikke hans force - Han er meget bedre opad. Billederne er taget lige efter Niels Henrik Brinks styrt.

Stemningsbilleder fra vor frokostpause på

Ristaurante Da Arrigo, Via Trento 39, 25074 Pieve Vecchia - Tel.: 0365823371

Til vesntre nyder Flemming Skjærbæk, Carsten Simmelsgård, Hans Kyhnæb og Jan ?? dagens ret. Til højre er vi igen klar til afgang.

Vi gav os god tid ved kysten i den lille by Salo, inden vi cyklede hen til færgen. Til højre ses Poul Glintborg og Flemming Skjærbæk kort før afgang. Flemming må sluge sin is i en fart.

Til Hotel Feltrinella Saló var hjemsted for Mussolinis marionet-styre under tyskerne, efter at hans regime var faldet den 8. september 1943.
"Saló Republikken" blev tiden kaldt. Mussolini selv boede i Villa Feltrinella i byen Gargnano nord for Saló.
Villaen er i dag et luksushotel.

 

 

 

Stemningsbilleder fra Salo, hvor vi spiste is: 1. Gruppen er klar til at angribe ishuset - 2. Lars Bangs is - 3. En noget udmattet Freddy Brion Nielsen på færgen hjem - 4. Måske Poul Glintborgs nye cykel?

Jeg - Knud-Erik Bornhardt - hænger det sidste tøj til tørre på vor altan. Morgenen efter skulle Knud Kristensen og jeg flyve hjem fra Milano/Bergamo til Billund, mens de øvrige havde endnu to cykeldage. Til højre et billede af det velpolstrede aftensbord. Hotellet var fantastisk. Både morgenmad og aftensmad var perfekt for cyklister. Her ses fra venstre Niels Henrik Brink, Jens Mandrup og Frank Lindgaard tage for sig af retterne.

Til Hotel Feltrinella Knud og jeg stod meget tidligt op og kørte i Joachims bil mod motorvejen ved Peschiera, hvor vi skulle møde én af Joachims venner. Han skulle køre os til lufthavnen og bringe Joachims bil tilbage igen.
På vejen mod mødestedet stoppede vi op ved Michael Rasmussens cykelforretning i Lazise og kiggede lidt på hans vinduesudstilling. Det var jo meget tidligt om morgenen, så der var stadig lukket. Klik her eller på billedet for at se Michael Rasmussens flotte hjemmeside.
Efter nogen søgen måtte vi opgive at finde Joachims ven og ringede derfor til Joachim. Han var lige stået op, men klarede med en morgengrødet stemme at guide os de sidste par kilometer hen til mødestedet. Vi nåede flyet og kom hjem til vore gøremål, mens vi misundte de andre, at de skulle cykle to dage mere i det fine terræn - og ikke mindst deres møde med Kyllingen fra Tølløse - Michael Rasmussen.
Poul Glintborg har - for at tirre min misundelse yderligere - sendt et billede til mig af hans møde med Michael Rasmussen - klik her for et se billedet af Michael Rasmussen og Poul.

Om aftenen skulle der være fest på hotellet. Pigerne ovenfor skulle optræde. Jeg måtte have et billede af de flotte cykelbukser, hun havde på. Klik på de to billeder, og du vil se - Film 1 - 2,0MB: Denne kvinde i halvnøgen tilstand danse rundt på gulvet - Film 2 - 1,5MB: Den selvsamme kvinde danse rundt med én af vore unge løver på holdet - Vi kalder ham her kun "JS".

Min cykelkomputers profil fra etape 6- "Giro dei Tre Laghi (tre søer)" - Bjergtoppen er ????.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak til mine cykevenner i Cykel Motion Viborg for nogle dejlige dage ved Gardasøen.

Hovedside for Cykel Motion Viborg ved Gardasøen 2009: To Garda 2009 Front-Page

Gå til hovedsiden

Mine øvrige cykelberetninger fra jeg købte min første racer i sommeren 2002: To Bike Front-Page

Mail til - Knud-Erik Bornhardt - mig

November 10, 2009