Coast to Coast 2007 -------------------------------- Hold 3
Med Velo Tours i Pyrenæerne i uge 36 - fra Bayonne ved Atlanterhavet til Nabonne ved Middelhavet

733 km og 12.211 højdemeter
- Den officielle rute var en smule længere og en smule højere
Klik her for at se og/eller downloade den samlede rute til din Garmin 705.

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 1 - Click her - 145 km - 2919 højdemeter - Klik her for at se og/eller downloade ruten til din Garmin 705.

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 2- Click her - 83 km - 1759 højdemeter - Klik her for at se og/eller downloade ruten til din Garmin 705.

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 3- Click her - 91 km - 2469 højdemeter - Klik her for at se og/eller downloade ruten til din Garmin 705.

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 4- Click her - 92 km - 1524 højdemeter - Klik her for at se og/eller downloade ruten til din Garmin 705.

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 5- Click her - 112 km - 1319 højdemeter - Klik her for at se og/eller downloade ruten til din Garmin 705.

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 6- Click her - 164 km - 2201 højdemeter - Klik her for at se og/eller downloade ruten til din Garmin 705.

Der kan ikke sættes en finger på Velo Tours tilrettelæggelse af denne tur. Det skulle da lige være sværhedsgraden. Med vores gearing - 39 / 27 - kom vi på meget svære prøver på denne tur - specielt etape 1 og 5, hvor stigningerne var meget stejle. Jens Kasler, hans guides og hans mand i følgebilen ydede en formidabel service under hele turen. Vi oplevede dog en noget træt guide på 6. etape. Det var de fleste af os andre også.

Hvis du har planer om at deltage på denne tur med Velo Tours, bør du være blandt den bedste halvdel af rytterne i din cykel-motions-klub - og måske ikke have haft så mange fødselsdage som min cykelven Finn O og mig selv - 62 og 61 år, og du skal have mindst 6.000 km i benene. Jeg savnede personligt lidt overskud af tid og kræfter til at hygge mig med de øvrige ryttere. Jeg har to gange tidligere cyklet med Dan Frost Cykelrejser - Coast to coast i Pyrenæerne i 2005 og Paris-Nice i 2006, og på begge disse ture havde jeg overskud til at hygge mig med de øvrige ryttere under turen og efter turen. Jeg savnede middagspausen på en fransk restaurant ude i de små byer i Pyrenæerne.

Jeg følte selv, at jeg var optimalt kørende i år - betydelig bedre til at køre opad, end da jeg deltog med Dan Frost i 2005. Jeg husker, da jeg ankom til Middelhavet i 2005, da havde jeg kræfter og lyst til at cykle med Dan Frost tilbage til Atlanterhavet den efterfølgende uge. Den gang cyklede jeg på en noget tungere cykel - en Decathlon med triple gear. På turen i år cyklede jeg på en meget let fuld-carbon cykel Scott med gearing 39/27, og alligevel havde jeg lyst til at kyle cyklen i Middelhavet, da vi landede dér.

Min 5 år gamle - og første - cykel til venstre og min nye cykel til højre

Velo Torus ruter var længere og højere end de var på Dan Frost Cykelrejser, og jeg er ikke i tvivl om, at deltagerne på denne tur - 2007/uge 36 - var generelt noget skarpere, end jeg havde mødt på de to ture, jeg hidtil har deltaget i. Jeg føler, at det var forkert at lægge ud med 145 km og 2919 højdemeter, ligesom sidste-dagen også var for hård - 164 km med 2201 højdemeter. Til gengæld vil jeg gentage - en godt arrangeret tur for de ryttere, der havde det overskud af kræfter, der skulle til. Specielt de gule poser på toppen af bjergene, hvor vi kunne skifte den svedige svedetrøje ud med en tør trøje og fylde lommerne med nye energibarer og gel.

To af dagene cyklede Finn Olsen, Frederikssund, Ove Christensen, Nakskov og jeg en alternativ rute uden om det første bjerg. Jeg kan anbefale Jens Kasler, at han har sådanne ruter til fri anvendelse på turen de dage, det er muligt - det er det på etape 1-2-5 og 6. Vi anvendte mine alternative ruter på etape 2 og 5. På denne måde fik vi lidt af landskabet at se. På de øvrige etaper måtte vi nøjes med at nyde landskabet, når vi led på opkørslerne. Nedkørslerne - som jeg gerne cykler med fuld fart - ser jeg ikke meget andet end kørebanen og eventuelle modkørende biler. På strækningerne mellem bjergene havde jeg rigeligt op at gøre med at hænge på med et vågent øje på kørebanen og de øvrige rytteres rystende hjul under de trætte ryttere - specielt sidste dag.

Finn O's og mit dagsprogram var som vist nedenfor:

07:00 Vækkeuret ringer
07:30 Et solidt morgenmåltid
08:00 Klargøring til dagens tur samt pakke kuffert
09:00 Placere kufferten i bussen
09:30 Start på dagens etape
13-14 Sandwich som regel på en kold bjergtop -lidt sent
16-17 Ankomst til hotellet, en øl og lidt afslapning
17:00 En lur på sengen
19:00 Informationsmøde
19:30 Middag - med masser af pasta oven i
21:15 I seng igen og faldt omgående i søvn

Opdatering af denne side følger formentlig - om ikke før - da når fotografen får flere billeder og korrektioner fra deltagerne - send venligst mails

Til Hovedsiden

To Bike Front-Page

Mail to

Til venstre: Vennerne Finn Olsen, Frederikssund og fotografen Knud-Erik Bornhardt, Viborg - morfar - klar til turen Coast to Coast 2007 med Jens Kasler. Gearing: 39 / 27 - alt for svært et gear til denne tur - men det gik. Til højre hilser vennerne på hinanden efter en vel gennemført tur i Pyrenæerne.

Deltagerne:

Med fare for, at fotografen har fået byttet om på nogle af navnene, deltog følgende på turen:

Send venligst eventuelle korrektioner til fotografen via mail - Click her

Fra venstre: Vor mand i følgebilen Tony Andersen og bag ham Ralf Løber. Fra højre: Guiderne Rune Larsen , Powerbar og Bruno Petersen. Sidstnævnte lånte fotografen et baghjul til sidste etape.

Fra venstre: Flemming Haugaard og Kim Malmberg, og fra højre: Brødrene Poul og Lars Vestergaard, Viborg. I midten servicerer Sif Hoffmann passagererne

Fra venstre: Jonas Petersen, Nakskov og Poul Justesen, Nakskov, og bagved fra venstre: Arne Larsen, Nakskov og Kjeld Johnny Rasmussen, Nakskov. Fra højre: Frank Lindegaard, Viborg og bag ved fra højre Ove Christensen - Farfar - fra Nakskov og Palle Rasmussen, Nakskov.

Fra venstre: Psykologerne Søren Aagaard, København og Jack Byhmann, København og bagved Allan Thomsen, Kolding. Fra højre: Henning Rostkjær, Slagelse og Peter Larsen, Karlslunde

Fra ventre: Finn Olsen, Frederikssund og fotografens plads og bagved Lene Jensen og Jesper Nielsen. Fra højre: Henning Rostkjær, Slagelse og Peter Larsen, Karlslunde

Fra ventre: Kenn Møller og Matematikprofessor Niels Grønbaek. Fra højre Charles Rene Madsen og Adam Aisen - gav mange gode råd om pulsmåling. Bagved fra højre: Jens D. Jensen og Michael Lund.

Fra ventre: Ole Johansen Køge - som Ove Christensen og jeg havde en fin lang hurtig nedkørsel med - Her mangler Allan S. Jensen - den hurtigste nedkører på hold 3. Bagved Niels Jørgen Tvede, Brønderslev, som Finn O og jeg delte værelse med efter etape 2. Fra højre: Peter Larsen og Henrik Iven, Herning og bagved fra højre Laust Sjur Ohlsen og Søren Thomsen og helt bagved fra højre: Jørn Jørs Pedersen og Carsten Pedersen

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 1 - Click her

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 2- Click her

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 3- Click her

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 4- Click her

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 5- Click her

Se beretning og billeder af Coast to Coast 2007 - etape 6- Click her

Opdatering af denne side følger formentlig

Til Hovedsiden

Øvrige cykelberetninger:

To Bike Front-Page

Mail to

Februar 27, 2011