Træningslejr med FLSmidth Cykelmotion i Baasted, Sverige, 23.-26. April 2009

Jeg - Knud-Erik Bornhardt - havde den glæde, at være inviteret med FLSmidth's cykelklub på deres forårstræningslejr i Båstad. Det var en rigtig god oplevelse, som jeg er meget taknemmelig for at have deltaget i. Jeg fik et lift derover med Ole Henriksen. De fleste af deltagerne fra FLS havde jeg cyklet med før i Coast to coast i Pyrenæerne i 2005 og/eller i Paris-Nice i 2008 - begge ture med Dan Frost Cykelrejser.

Et dejligt stort sommerhus med masser af plads til os alle. Vi var i to sommerhuse belliggende ved siden af hinanden. Sommerhusene er ejet af FLS. Til venstre står jeg - Knud-Erik Bornhardt - foran den overdækkede terrasse i mit klubtøj fra Cykelmotion Viborg. Til højre udsigten fra grunden ind mod Baastad by.

Dag 1 - en kort tur i området om eftermiddagen efter ankomst til Baastad

Til venstre Ole Henriksen - Til højre: John Galving med den prikkede bjerghue, som han fik efter at være kommet først op i vor gruppe på Mount Ventoux i september 2008

Til venstre Ejvind Jørgensen, Ole Henriksen, John Galving, Henrik Holme, Jørgen Krogh, Michael Lund og Torkild Lund - Til højre: Jørgen Krogh på idyliske brosten

Til venstre John Galving og Ole Henriksen - Til højre sidder jeg - Knud-Erik Bornhardt - om aftenen og nyder et glas rødvin.

Til venstre: Knud Stokbro, Benny Rasmussen, John Galving, Jørgen Schmidt. Til højre: Michael Lund, Knud Stokbro, Henrik Holme, Torben Pedersen, Benny Rasmussen, John Galving, Jørgen Schmidt, Gunnar Asmussen, Ole Henriksen og Thorkild Lund.

Til venstre: Jørgen Schmidt, Gunnar Asmussen, Ole Henriksen, Thorkild Lund, Jørgen Krogh, Michael Lund og Knud Stokbro. Til højre solnedgang over Kattegat.

Til venstre nyder Knud Stokbro og jeg - Knud-Erik Bornhardt - morgensolen på den overdækkede terrasse. Til højre ses John Galving, Jørgen Schmidt og Benny Rasmussen foran indkørslen til sommerhuset.

En smuk tur i det svenske landskab på Hallandsåsen hen over grænsen mellem Skåne og Hallands Län. Hundebakken ligger mellem punkt 13 og 14.

Dag 2 - En dramatisk tur

Jørgen Schmidt, Knud Stokbro, Ole Henriksen og jeg kom væk fra de andre og kørte hele Hundebakke-ruten sammen. Punktering efter nogle få km på opkørslen og styrt på både op- og nedkørslen. Jørgen Schmidt holder cyklen, mens jeg - Knud-Erik Bornhardt - skifter slange på baghjulet

Til venstre Jørgen Schmidt og jeg - Knud-Erik Bornhardt - spiser vor madpakker. Til højre står Ole Henriksen og ser på. Siddende: Benny Rasmussen og Gunnar Asmussen, som vi mødte på dette punkt. Vi skiltes dog efter frokost, hvorefter Jørgen, Knud, Ole og jeg fortsatte alene.

Til venstre Knud Stokbro og jeg - Knud-Erik Bornhardt - spiser vor madpakker. Til højre ses min lille gruppe Jørgen Schmidt, Knud Stokbro og Ole Henriksen.

Til venstre ses Knud Stokbro og Jørgen Schmidt. Til højre ses Jørgen Schmidt og Ole Henriksen.

Hundebakke-profilen. Det var en meget hård stigning, hvor der var løs grus på vejen. Et stykke oppe ad bakken stod Ole pludselig af - han må være blevet træt. Jeg skulle da over i den anden side af vejen, for at komme forbi ham på den skrappe stigning. Baghjulet fedtede rundt i det løse grus, så jeg var tæt på at vælte, men holdt ballancen.

Hudafskrabningen forbindes af Jørgen Schmidt og John Galving.

Knud Stokbro, Benny Rasmussen og Thorkild Lund Lund griller vor aftensmad

Dag 3

Jeg - Knud-Erik Bornhardt - gør klar til dagens tur. Om formiddagen cyklede vi enkeltstartruten igennem, så vi kendte den, inden starten gik.

Til venstre gør FLS-holdet stop på toppen af sidste bakke på enkeltstartruten. Til højre stopper Knud Stokbro op for at nyde udsigten over Kattegat på sidste del af enkeltstartruten.

Knud-Erik Bornhardt fin stil med Kattegat i baggrunden - Jeg vendte lige om, så Knud Stokbro kunne tage dette billede af mig - Til højre slappes af i frokostpausen inden dagens enkeltstart

FLS gruppen gør klar til enkeltstarten: Fra venstre: Benny Rasmussen, Johnny Bendtsen, Michael Lund, Jørgen Schmidt, John Galving, Henrik Holme, Torben Pedersen, Ole Henriksen, Thorkild Lund, Gunnar Asmussen, Knud Stokbro, Ejvind Jørgensen, og Jørgen Krogh. Til højre de samme personer plus mig selv - Knud-Erik Bornhardt - i rød/sort Chianti cykeldress.

Til venstre ses ruten på kort. Til højre gør Torben Pedersen klar til start, mens Henrik Holme og jeg - Knud-Erik Bornhardt - ser på. Starteren er Johnny Bendtsen

Til venstre: Ole Henriksen gør klar til start, mens John Galving ser på - Til højre: John Galving gør klar til start.

Så er jeg - Knud-Erik Bornhardt - klar til start mens Henrik Holme og Jørgen Krogh ser på. Til højre kommer jeg - Knud-Erik Bornhardt - susende ned til målet.

Enkeltstarten hevde sin egen identitet. Vi skulle alle alle - efter vi havde cyklet turen igennem en gang sammen - gætte på, hvilken tid, vi kunne køre ruten på. På selve enkeltstarten måtte vi ikke medbringe ur - ej heller cykelcomputer. På ovenstående skema kan du se den enkeltes gæt, resultatet og afvigelsen i procent, som var den egentlige konkurrence - og ikke som vist nedenfor - gennemsnitshastigheden pr. person. Det var en spændende måde at afvikle en konkurrence på - men de ryttere, der havde prøvet det før på denne rute, vidste jo bedre end os andre, hvad de kunne.

Resultatet af enkeltstarten - Traditionelt - Gennemsnitlig hastighed for den enkelte.

Eftermiddagshygge efter dagens ture - Til højre viser Thorkild Lund stolt borddækningen frem.

Knud Stokbro og Torkild hjælper Benny Rasmussen - vor kok - i køkkenet.

Forretten - Asparges Vinagre - Download på dette film-link (18,759MB) for at få en beskrivelse af forretten - Hovedretten: Farsret med grøntsager, råstegte kartofler og vanillesmør - Deserten: Tiramisu Jeg har filmklip af hovedretten og desserten også, hvis du skulle være interesseret - skriv en mail til mig -

Dag 4 - En tur i nærområdet inden hjemrejsen

Til venstre kommer FLS-gruppen cyklende langs kysten mod havnen i Torekov - Til højre John Galving, mig - Knud-Erik Bornhardt - og Jørgen Krogh -

Til venstre: John Galving, mig - Knud-Erik Bornhardt - , Jørgen Krogh, Ejvind Jørgensen, Knud Stokbro og Henrik Holme - Til højre Jørgen Krogh, Ejvind Jørgensen, Knud Stokbro og Henrik Holme.

Til venstre: www.bornhardt.dk - Jeg - Knud-Erik Bornhardt - har fået et nyt mærke til at sætte på - Til højre: Jørgen Schmidt og Michael Lund holder øje med Torben Pedersen.

FLS-gruppen er på vej ind i landet med Torben Pedersen i front op ad bakken - Til højre: Henrik Holme, Ole Henriksen, Michael Lund, Torben Pedersen, Thorkild Lund Jørgens Schmidt (i sort) - bag dem Knud Stokbro (i rødt). Bagest ?? og Ejvind Jørgensen.

Benny Rasmussen, Ole Henriksen og Thorkild Lund nyde det sidste måltid inden hjemrejsen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak til FLS gutterne for nogle dejlige dage i Båstad.

Gå til hovedsiden

Mine øvrige cykelberetninger fra jeg købte min første racer i sommeren 2002: To Bike Front-Page

Mail til - Knud-Erik Bornhardt - mig

October 21, 2009