Cykel- og badeferie 2005 i Gulianova i Abbruzzo, Italien

Billedkavalkaden er suppleret med små beretninger

Dette bjerg - M. di Campli 1720m i nationalparken Sasso bjergene- blev fra første dag min udfordring. Det højeste punkt jeg kunne komme op på ville være 1578m.

Jeg har stadig ærbødig respekt for toppen

Køkkenet i vor bungalow var perfekt - Camping Adriatico, Via Lungomare Zare, Giulianova Lido (TE), Tel.: +39 0858006016, Fax +39 0858008293, Mobile: +39 347361781.

En fin terrasse var der også

Eftermiddagsafslapning foran vor bungalow

To liggestole med parasol var inkluderet i lejen af bungalow

Jeg blev kørt ca. 40 km ind i landet til landsbyen Piano Grande umiddelbart vest for Teramo for at starte min første bjergtur fra landsbyen Torricella, der ligger lidt nord for Piano Grande.

Første lille top er erobret. Landsbyen Belvadere 1072m i Rocca S. Maria. Vejen var på denne tur helt fin. Gruset er rabbatgrus. Jeg holdt min middagspause med at spise en pizza i landsbyen Valle Castellana 622m - Jeg tror, at Valle betyder "dal".

Inde i området efter nedturen mødte dette smukke syn mig. Det var en sø ovenfor en dæmning til et elværk ved floden T. Castellano.

Næste top var lidt højere. Det var op over S. Giacomo ved M. Giammatura 1105m. Men turen derop var med 10% stigning - rimelig hårdt. Herfra var der en skilift op til M. Piselli, Albergo. Herfra gik turen steglt ned ad M. Dei Fiori bjergene til byen Ripe, hvorefter jeg var ude af området.

Jeg havde et stykke ad vejen hørt en mærkelig lyd fra cyklen, men kunne ikke finde ud af hvad det var, indtil jeg opdagede, at den midterste klinge foran ligesom eksede, når jeg trådte til. Det viste sig, at 3 ud af 5 skruer var tabt på turen. Jeg kunne bande Kurt - min cykelmekaniker - langt væk. Han havde netop skiftet den klinge og altså ikke spændt den ordentlig fast. Jeg cyklede de sidste 30-35 km tilbage til campingpladsen på de to andre klinger - det gik. Næsted ag måtte jeg besøge 8 cykelforretninger/-værksteder, før jeg fandt en cykelsmed, der havde sådanne specielskruer. Han klarede det for mig for 10 euro.

Mine nye hjul fik flotte dæk, der passede til min cykel.

Ikke?

Anne-Sofie og Marco på besøg.

Landskabet bag mit baghjul syd for Teramo set fra vejen op mod Castellalto lidt øst for Teramo - 10% et godt stykke af vejen kort efter, jeg tog billedet.

Pernille Jann og hans to børn Cristine og Andreas på besøg.

Familien er samlet til spisning. Andreas gemmer sig bag Pernille. Kristian skulle have været med.

De unges lejrplads -

Nej - Jann er sgu ikke ung mere - vel? Se hans hårpragt.

Middag i Montone lidt vest for Giulianova. Vi fik en lokalret med flere forretter. Hovedretten var små stykker kød på spid - vist nok gedekød?

Så fik jeg Andreas - efter middagen på torvet i Montone - Denne hund kunne han ikke stå for

Næste dag cyklede jeg omkring torvet i Montone og tog dette billede af udsigten, som vi ikke kunne se om aftenen.

Min cykel skulle også lige foreviges foran den lokale restaurant i Montone, hvor vi spiste den fortrinlige middag dagen før.

Anne-Sofie og Peter. Afslapning på terrassen.

15 km op langs kysten mødte jeg dette fiskerleje i Martinsicuro syd for St. Bennedotte del Toro, som ses i baggrunden. Grottommara, hvor vi har været et par af de foregående årligger lidt til højre for billedet

Begravelsesplads La Croce vest for Guilovano.

Dette bjerg har jeg i fin stil besejret på cykel.

Borgruin i Civitella del Tronto 588m ca 30 km vest for vor campingplads.

En af vore naboer havde set, at Peter masserede mig. Peter fik en flaske rødvin for ulejligheden.

Efter at have cyklet op af bjerget til Ripatransone på den mellemste klinge ad den stejle vestindkørsel var det dejligt at komme i "vor café" (Finn O's og min). Det ældre ægtepar havde stadig caféen. Her fangede jeg fruen mod hendes vilje. Beklager - Jeg måtte forevige dette øjeblik.

På toppen af Ripatransone med en fantastisk udsigt ligger "vor caffé".

Vor gamle ven - herren i cafféen - genkendte mig. Her er han foreviget med min cykel.

Han inviterede mig med ind for at vise mig hans cykelsamling.

Dette sving på vej ned fra Ripatransone mod Grottammara har sin egen historie. En gang i 2003, da Finn og jeg kørte ned her, kom min cykel i skred i dette sving. Der var lige kommet ny asfalt på, og der lå lidt sand på vejen, som jeg ikke havde forudset. Cyklen skred sidelæns hen imod det ensomme træ; men da cyklen gled ned over asfaltkanten og fik fat i grust mellem træet og asfalten, rullede den pludselig fremad i retning direkte mod autoværnet, uden at jeg havde styr over noget som helst. På mirakuløs vis gentog historien sig ved autoværnet, og jeg slap nedad til venstre ud af billedet.

Jeg skulle lige omkring Camping Don Diago i Grottommara, hvor vi har været i 2002 og 2003..

Efter 30-35 km's cykling kom jeg til min anden store bjergtur, som skulle vise sig at være helt vanvittig. Billedet er taget ved la Traversa vest for Campli.

Første top er klaret. Billedet er taget ved M. Delle Tre Crosi 1389m i nationalparken Sasso.

Billedet er fra samme top.

Udsigt kort fra anden top lidt efter.

Efter toppen stod mine fans i vejkanten.

Dybere inde i Sasso bjergene holdt asfalten op. Jeg mente, at jeg var tæt på toppen og forventede, at der ville være asfalt igen kort efter..

Men det blev. Grusvej med større sten på en strækning af 10 km. Pludselig eksploderede slangen i baghjulet. Det skulle senere vise sig, at dækket var revet helt i stykker. Men med min håndpumpe blev trykket ikke større, end at jeg klarede hjemturen uden yderligere punkteringer.

Gennem en dansk bøgeskov hen mod M. Della Farina 1572m.

Rundt om denne top.

På nedturen - asfalteret - tog jeg dette billede af borgruinen i Civitella del Tronto

og af denne gamle kirke kort før jeg nåede ned til Guazzano og Garrufo.

Lidt spas efter wienerszhnitzel på hotellet på hjemvejen umiddelbart vest for afkørsel 90, nord for Fulda. Grethe drak vinen.

Landgasthof Zum Stern, 36088 Haus Hünfeld/Michelsrombach, Biebergasse 2. Tel.: +?? 0 66 52 / 25 75.

Morgenvækning ved hanegal og/eller kirkeklokkerne kl. 06:00.

Jeg fik en tysk tynd fadøl.

En besigtigelse rundt i landsbyen Biebergasse

Grænsehandel - Øl med hjem til sønnerne.

........ og vand til brylluppet

Fin ferietur

Skriv en hilsen til os

To Bike Front-Page

July 26, 2005