Paris-Nice 2006, June 03-10 - “La Route du Soleil”

4. etape: Villefrance sur Saone - Tournon sur Rhone 155 km. Tirsdag d. 6. juni 2006

Til venstre de første 22 km af dagens etape - punkt 1-6. I midten de næste 22 km - punkt 6-10 og til højre de næste 22 km - punkt 10-13.

Kort før motorvejen ved Saint-Martin-la-Plaine og Châteauneuf - punkt 13 - var vi godt 10 km øst for for det sted, hvor Andrei Kivilev Cofidis uden hjælm styrtede ved den lille by Valfleury. Han styrtede ca 40 km før mål på 2. etape af Paris-Nice 2003. Jeg tror ikke, vi tænkte på dette under vor tur, da vi ikke kom direkte på stedet. Han døde kort efter dette styrt. Jeg har været på den officielle hjemmeside for Paris-Nice 2003 og lagt ruten ind på er kort, for at finde ud af, hvor han styrtede.

Til venstre: Vinokourov og Andrei Kivilev Cofidis - Paris-Nice 2003 - Til højre ses profilen af den skæbnevangre 2. etape på Paris-Nice 2003

Her vises de sidste 89 km - Mellem punkt 22 og 23 var der en meget fin nedkørsel kort før vejen svingede via en bro ind over floden. For enden af broen endte vejen i et T-kryds, hvor vi drejede til venstre langs floden. På modsatte side af vejen var der en lodret klippevæg, som Torben Hellegaard, Nykøbing Mors tørnede lige ind i. Det gav et brækket kraveben og slut på turen for ham. Jeg fatter ikke, hvordan det er gået til. Jeg tror ikke, han har krydset floden i ret høj fart. Farten fra nedkørslen var klinget af længe før, vi svingede ind over broen, og der var rigelig med trafik ved broen, der sikrede forsigtig kørsel.

Hold B holder et lille hvil og taktikmøde med dagens guide Dan Frost - med ryggen til til højre.

Til venstre: Klubtrøjen - Viborg Cykelmotion - viser jeg for turarrangør Dan Frost. Til højre ses vennerne Knud-Erik Bornhardt, Viborg og Finn Olsen, Frederikssund i spidsen af feltet.

Cykel Motion Viborg CMV når toppen i fin stil. Til højre Dan Frost ved siden af Finn O i spidsen for hold B.

Frokost på toppen af byen Pélussin - punkt 14 - Til venstre sidder CMV-rytteren og slapper af i musklerne. Til højre: Dan Frost i snak med en mærket Jens Axel Nielsen, Ringsted, mens vor chaufør Bjarne Christensen ser lidt - feltets hurtigste nedkører - flad ud.

Møde på ruten med vor "første" chaufør Jan Olsen ved bussen er altid hyggeligt. Til højre sidder Ebbe Haak, Ringstedog nyder det gode vejr og det flotte landskab

Hold B nyder det flotte landskab. Mine cykelvenner Finn Olsen, Frederikssund ses helt til venstre og Ebbe Haak, Ringsted helt til højre

Hold B hygger sig på broen

CMV-rytteren fotograferer Ebbe, mens Finn O ser på - Til højre ses dagens hold B: Finn Thomsen, Ringsted, Ole Stenbæk fra Kalundborg, vor chaufør BjarneChristensen - feltets hurtigste nedkører - Ebbe Haak;Ringsted, Jens Nielsen, Ringsted, Torben Kahr Hansen - se beretningen om hans uheld på etape 2 - Finn Olsen, Frederikssund og Dan Frost siddende foran holdet

Vor chaufør Bjarne Christensen og Finn O skåler efter en god tur. Til højre er CMV-rytteren klædt om og kigger i dagens avis.

Hotel Azalees, Avenue de la Gare, 07 300 Tournon, Tel. 04 75 08 05 23

Opdatering af denne side følger formentlig

Paris-Nice 2006 hovedside

Gå til hovedsiden

24-Dec-2007