Paris-Nice 2008 Etape 1Paris-Nice 2008 Etape 1, August 30 - Melun/Dammarie (Paris) - Auxerre/Moneteau 148 km 860 højdemeter.

Dan Frost skriver på sin hjemmeside: Vi begynder vores Paris-Nice over 7 etaper i Melun/Dammarie, som ligger ca. 50 km sydøst for Paris og som var startby på sidste etape af Tour de France 2002. Dammarie er kendt af mange danske cykelryttere, for her har ryttere som Johnny Weltz, Jesper Skibby, Brian Holm, Alex Pedersen og Dan Frost kørt i deres unge amatørdage for den lokale klub.
Klubbens mangeårige sponsor Peltrax lægger lokaler til omklædning og formiddagssandwichen inden 1. etape starter.
Byen Dammarie er vokset sammen med Melun, der er “hovedstad” i regionen Seine et Marne. I Seine et Marne findes også de store skovområder omkring byen Fontainbleu, som også er kendt for sit flotte slot. Etapen slutter i storbyen Auxerre, der har omkring 40.000 indbyggere. Kører man hele ruten er det 140 kilometer og terrænnet er kuperet med bakker op til max. 237 meters højde.

Til venstre ses holdet, der mødtes ved Brandrupdam, Kolding: Peter og Inge Vand, Peter Skov fra Aalborg, "Svigerfar" Erik Vittinghus fra Aarhus og hans hustru, ("Svigermor" - der ikke tog med, men som var meget bekymret for, hvad hendes svigersøn (Martin Stokbro) havde rodet Erik og Troels ind i - mere om dette senere), "Onkel" Troels Schmidt Christensen fra Nørre Onsild ved Hobro og Torben Hellegaard fra Nykøbing Mors. Til højre er vi nået til Paris og er ved at gøre os klar til dagens etape. Min gode ven Finn O - den voksne mand med ryggen til - venter spændt på at se sin røde Schröder igen efter busturen. Albert Andersen i rød bluse har fået sin taske

.

Til venstre et stemningsbillede fra "Brunch" i Melun/Dammarie, Paris inden starten på 1. etape. Til højre ses "Familien" - onkel Troels Christensen, svigerfar Erik Vittinghus, Martin Stokbro og og far Knud Stokbro. Martin er på billedet forklædt som cykelstjerne - det skulle senere vise sig, at forklædningen ikke hjalp ham alverden. Troels og Erik imponerede mig meget på denne tur. Som jeg forstod det havde de kun haft cykler i trekvart år. De klarede turen rigtig flot og blev bedre og bedre undervejs. Knud var før jul 2007 blevet opreret efter en alvorlig sygdom, men klarede hele turen i fin stil. Læs beretningen om Knuds genoptræning og sejr over sin sygdom - klik her

Til venstre ses Finn O med klubtrøjen fra Frederikssund løseligt hængt over hans sportstrænede voksne krop. Til højre ses vennerne næsten klar til afgang. Bemærk cykelblusen, som jeg - Knud-Erik Bornhardt- har på. Det er cykelblusen fra Dan Frost Cykelrejser 2006, det år vi sidst deltog i Paris-Nice.

Så er vi endelig ved at være klar til at cykle dagens etape. Dan Frost sidder på hug mellem vore værter - Sponsorer eller betydende venner fra Dans tid som cykelrytter i det franske.

Ruten for 1 etape af Paris-Nice 2008Her er ruten, vi cyklede den første dag - 1. etape. - Kortet til venstre er udarbejdet af Ole Henriksen, Hampen/Nørre Snede


Route Ronde i Fontainebleau Skoven
Route Ronde i Fontainebleau SkovenDu kan for nogle af etaperne finde detailkort over ruten på min hjemmeside Paris-Nice 2006 - Etape 1

Højde- og hastighedsprofil fra etape 1. Grafen er udarbejdet på Microsoft Office Excel ud fra data fra min Polar Cykel Computer.

Til venstre ses Finn O og Albert Andersen på vej på den idylliske "Route Ronde" i Fontainebleau skoven. Til højre ses Troels Christensen. Han ser lidt betænkelig ud. Men vi er jo også kun lige startet.

Til venstre ses Knud Stokbro side om side med arrangøren Dan Frost. Til højre ses Dan Frost og jeg - Knud-Erik Bornhardt - "Route Ronde" i Fontainebleau skoven.

Til venstre ses Finn O i front af bagtruppen efter et af vore utallige stop først på turen. Til højre et helt naturligt og nødvendigt stop. På en sådan tur er det nødvendigt at lære at "tisse på komando". Ellers bliver der alt for mange stop grundet den relative høje gennemsnitsalder på deltagerne.

Efter 84 km - Frokostpause i Courtenay.

Til venstre: Frokostpause i Courtenay. Til højre: Vi er nået frem til første hotel - Hotel Restaurant Campanile Rue d'Athenes 89 470 Moneteau Tel. 03 86 40 71 11 Det er Povl Frederiksen fra Fyn, der får en forfriskning ved bussen.

Afslapning - og lettelse - ved busen foran hotellet. En del ryttere var kørt forkert kort før hotellet og kom meget for sent frem.


Hotel Restaurant Campanile Rue d'Athenes 89 470 Moneteau Tel. 03 86 40 71 11

Aftenhygge lige før middagen kom på bordet. Fra venstre: Povl Frederiksen, Fyn, Peter Skov, Aalborg, Torben Hellegaard Nykøbing Mors, Jann ???. Erik Sørensen, Nordsjælland, Jan Andersen som mødte op med helt blege ben. Jeg var bange for, han overhovedet ikke havde været på landevejen, inden vi drog af sted. Men han cyklede helt fint. Finn Olsen, Frederikssund og Knud-Erik Bornhardt, Viborg.

Mail to knud-erik@bornhardt.dk - Jeg modtager meget gerne rettelser og kommentarer.

Gå til Frontpage for Paris-Nice 2008

Gå til bike-page

Gå til Hovedsiden

25-dec-08