Paris-Nice 2008 Etape 2Paris-Nice 2008 Etape 2, August 31 - Auxerre - Autun 156 km og 1542 højdemeter.

Dan Frost skriver på sin hjemmeside i 2004:"Vi skal i dag passere “Parc Naturel Regional du Morvan”, og det betyder at en del af ruten går igennem skov. Men inden vi når dertil, har vi faktisk kørt næsten 100 kilometer og holdt frokostpause i byen Lormes. Efter de 147 kilometer slutter vi i den smukke ældre by Autun med 16.000 indbyggere".
Ruten for 1 etape af Paris-Nice 2008Her er ruten, vi cyklede den første dag - 2. etape.
Kortet er udarbejdet af Ole Henriksen, Hampen/Nørre Snede

Ruten for 1 etape af Paris-Nice 2008
Her er ruten fra Mailly-le-Chateau langs Yonne floden og gennem skoven ved Parc Naturel Regional du Morvan

Erik Sørensen med sin brækkede finger - Paris-Nice 2008 etape 2 Det var ved Mailly-le-Chateau nogle af os var vidne til det flotteste styrt, vi havde set. Erik Sørensen stod på snuden efter at cyklen var bremset helt ned. Han fik ikke skoene ud af pedalerne, inden han med al sin vægt ramte jorden lige ved siden af os. Han brækekde én eller to fingre og slog sig slemt i mellemgulvet/brystet, da han ramte styret.
Se stemningsbilleder fra Mailly-le-Chateau nedenfor på denne side.


Du kan for nogle etaper finde detailkort over ruten på min hjemmeside Paris-Nice 2006 - Etape 2

Knud Stokbro, FLS og alle vi andre stoppede op ved denne specielle vogn. Et gæt kunne være, at det var et bobilt vindrue-presse-anlæg?. Til højre ses Peter Skov, Aalborg og Tour-leder. Dan Frost forsøge at reparere Peters pedaler, som havde forskubbet sig til siden. De måtte have hjælp fra én af de øvrige ryttere, før skaden var udbedret og vi kunne komme videre. Fra dette tidspunkt kunne Peter vel ikke hedde andet end "Peter Pedal"

Torkil Lund - sandalmanden - og den senere bjergkonge John Galvin i fin stil.

Lillian Pedersen, Nordsjælland og Inge-Merete Vand, Rønde, og mig - Knud-Erik Bornhardt, Viborg på første del af turen.

Efter 32 km stoppede vi ved udkigspunktet Mailly-le-Chateau. Til højre: Finn Olsen, Frederikssund og mig - Knud-Erik Bornhardt, Viborg

Stemningsbilleder fra Mailly-Le-Chateau:

1. Vi kom fra højre side af de to personer på billedet og cyklede op ad den lille vej bagud i billedet til slottet. 2. Nedkørslen fra slottet ad den midterste vej og vi drejede til venstre i nederste højre hjørne af billedet og ud af billedet. 3. Nedkørslen set bagfra.


4. Vi kom fra byen (nederste hjørne af billede 2) og frem over broen forbi de tre gående personer. 5. Dette billede er taget lidt nedenfor det punkt, vi drejede ud af byen (nederste hjørne af billede 2). 6. Vi er nu kommet lidt ned ad vejen - D130 - langs Yonne floden og ser bagud mod byen. På den efterfølgende strækning langs Parc Naturel Regional du Morvan så vi en del flotte klippeformationer - nærmest skulpturer. Jeg har ikke kunnet finde billeder af denne strækning nogen steder.

Troels Christensen, Onsild og Ole Henriksen, gennem skoven ved Parc Naturel Regional du Morvan

Til venstre: Feltet på vej mod frokostbyen Lormes. Til højre nyder Erik Vittinghus, Aarhus og Troels Christensen, Onsild, Finn O og jeg sandwich i Le Grande Café i Lormes.

Vennerne i fin stil efter frokost i Lormes

Vi kørte efter Hotel Ibis. Men da vi kom dertil, opdagede min gode ven og jeg, at vi var deklasseret til nabohotellet. Her havde FLS-gruppen åbenbart fået positiv særbehandling, hvilket bestemt ikke var poppulært hos mig. Det viste sig senere, at dette var en engangsforetagelse og derfor omgående tilgivet. Vi havde en del problemer med at få vores værelse, men Isabelle - Dan Frosts hustru - klarede skærene for os.

Mail to: knud-erik@bornhardt.dk - Jeg modtager meget gerne rettelser og kommentarer.

Gå til Frontpage for Paris-Nice 2008

Gå til Hovedsiden

Gå til Bike-siden

22-dec-08