Paris-Nice 2008 Etape 3Paris-Nice 2008 Etape 3, September 1 - Autun-Villefrance Sur Saone 157 km og 1881 højdemeter.

Dan Frost skriver på sin hjemmeside i 2004:"Også i dag kører vi igennem små typiske franske landsbyer, og med max-højder på omkring 500 meter er det endnu ikke de store bjerge, der venter. Bakkerne kan dog godt “trække søm ud”, for de kan ind imellem være ret stejle. Dagens etape er på ca. 155 kilometer. Frokosten spises i byen Saint Bonnet de Joux efter 78 kilometer, og dagen slutter ca. 15-20 kilometer før Lyon i forstadsbyen Villefrance sur Saone, hvor vi finder vores hotel i et af de typiske forstadshotelbyområder".
Ruten for 1 etape af Paris-Nice 2008Her er ruten, vi cyklede den tredje dag - 3. etape.
Kortet er udarbejdet af Ole Henriksen, Hampen/Nørre Snede
Så er det dagen, da vi for første gang skal lidt opad - og så endda op ad en stigning, som Paris-Nice 2008 for de professionelle cyklede over på 2. etape. Se linket til en video af deres opkørsel længere nede på denne side.


Denne udsigt fik vi på nedkørslen fra Col du Fût d'Avenas


Nedkørslen fra Col du Fut d'Avenas til Beaujeu.
Du kan for nogle etaper finde detailkort over ruten på min hjemmeside Paris-Nice 2006 - Etape 3

 

Til venstre: Troels Christensen, Onsild i et forsøg på at sætte feltet. Til højre Bente Kristensen og Albert Andersen er ved at blive hentet af feltet. Albert var så galant, at han om morgenen tyvstartede sammen med Bente. De blev her indhentet nogle km før frokostpausen.

Hold C havde idag Erik Madsen som guide. Her tager han en føring i feltet foran Inge Vand og Lars Jensen lige foran Lillian Pedersen. Lars cyklede med en rygsæk fyldt med vand og drak ustandselig med deraf følgende nødstop. Han cyklede betænksomt som regel lidt i forvejen, når han skulle ha' et nødstop. Ca 30 km før frokost kom hold B susende uden om os midt i noget rodet vejarbejde. Lillian Pedersen og jeg smuttede i forvirringen med hold B. Med Torben Hellegaard i front af feltet havde Lillian og jeg ingen problemer med at følge hold B frem til frokosten i Saint Bonnet de Joux.

Til venstre vises et billede af en slagen cyklist fra hold B - Martin Stokbro - der ikke længere skjuler sig bag solbriller. Martin ærgrer sig over at blive fotograferet af rytteren, der indhentede ham. Til højre er der kø på herretoilettet i frokostrestauranten i Saint Bonnet de Joux for at få fyldt vanddunkene op. Ved vasken står Jørgen Dahl, og efter ham følger i køen Jan Andersen og Povl Frederiksen.

Frokostrestauranten i byen Saint Bonnet de Joux.

Til venstre: Dagens første sandwich nydes i frokostbyen Saint Bonnet de Joux. Til højre er hold C med Finn O i front igen på vej ud af de små hyggelige franske landeveje.

Til venstre ses Knud Stokbro, Troels Christensen og Erik Vittinghus sammen med gårsdagens Peter Pedal Skov. Peter var igen punkteret - det var ikke hans dag. Til højre ledes holdet op ad landevejen af Lillian Pedersen med Mogens Hendil, Knud-Erik Bornhardt - mig - og Ole Henriksen i baghjulet. Lillian var rigtig godt kørende på hele turen mellem Paris og Nice. Hun og jeg lå ofte forrest i feltet med 3-4 andre.

Toppen af Col du Fût d'Avenas 762 m er nået i fin stil. Fra venstre: Peter Pedal Skov, Troels Christensen, Knud Stokbro, Erik Vittinghus, Finn Olsen og Knud-Erik Bornhardt - mig.


Profil for Col du Fut dAvenas via Vauxrenard - Vi kom op via Ouroux.
Length: 6,1 km * Height top: 762 m * Height start: 474 m * Gradient: 288 m

Se video af det profesionelle felt Paris-Nice 2008 etape 2 Se video af det profesionelle felt Paris-Nice 2008 etape 2, hvor de kørte op over Col du Fût d'Avenas.
De kørte op ad den samme vej, som vi gjorde. Jeg husker svinget før den sidste stigning, beplantningen før toppen og sidevejen, vi kørte nedad igen.
Se video - klik her
Husk at klikke "Tilbage" for at komme til denne side igen, når du har set videoklippet.

Til venstre: John Galving - den senere bjergkonge og Mogens Hendil på toppen af Col du Fût d'Avenas 762 m. Mogens kørte på en "de Rosa" - min drømmecykel - Jeg vil ha' sådan én engang - Kører lige nu på en Scott. Efter nedkørslen fra Col du Fût d'Avenas indhentede jeg hold A i byen Beaujeu. Her er Dan længst væk i billedet ved at samle hold A til afgang.

Til venstre: Hold C er ved at samles i byen Beaujeu. Det er fra venstre: Lillian Pedersen, John Galving - endnu ikke taget vindjakken af - Inge Vand, Finn Olsen og Knud Stokbro. Til højre er Finn O ved at dirigere feltet ud af byen - Eller han venter blot på mig, der var inde hos bageren for at få fyldt vand på dunkene.

Til venstre: Finn O passer på vores velfortjente øl foran "vort" hotel efter en god cykeldag. Han ser nu ud til at ha' bundet hurtigt? Det viste sig, at Finn O og jeg endnu engang måtte spadsere til et nabohotel - Det var OK. Til højre ses en stor del af cykelholdet. De fleste stående er velvoksne cyklister fra hold C, der ser beundrende på de unge fra hold A, der sidder og snakker med vor buschaufør - Musti.

Her nydes en god middag på Hotel Balladins i Villefrance sur Saone. Fra venstre: Troels Christensen, Knud Stokbro, Martin Stokbro, Ole Henriksen, Erik Vittinghus og Thomas Bregenov.

Mail to: knud-erik@bornhardt.dk - Jeg modtager meget gerne rettelser og kommentarer.

Gå til Frontpage for Paris-Nice 2008

Gå til Hovedsiden

Gå til Bike-siden

22-dec-08