Paris-Nice 2008 Etape 4, hvor Martin led et sviende nederlag på en lang nedkørselParis-Nice 2008 Etape 4, September 2
- Villefrance Sur Saone - Tournon-sur-Rohne 148 km og 1856 højdemeter.


Dan Frost skriver på sin hjemmeside i 2004:"Vi starter denne dag lige nord for Lyon, og kører så vest om den store by. Stadig er det ikke de store højder vi kommer op i, men til gengæld kan distancen godt være hård ved kroppen, nu hvor vi er i gang med 4. etape i træk over 130 kilometer. Etapen slutter i Tournon sur Rhone, der som bynavnet fortæller ligger ved floden Rhone. Byen, der har 10.000 indbyggere, er delt på begge sider af floden, så der er nok at se på, når man skal gå aftentur for at løsne de trætte ben op! Her vil der også være mulighed for at gå på smagsprøve hos de lokale vinhandlere, men vent ikke til efter aftensmaden - så har de lukket!".

Ruten for 1 etape af Paris-Nice 2008Her er ruten, vi cyklede den fjerde dag - 4. etape.
Kortet er udarbejdet af Ole Henriksen, Hampen/Nørre SnedeLige fra morgenstunden lyste angsten ud af den blegnende stjernes ansigt.

ved frokostpausen og ved pausen ved søen var han meget tavs.


Derefter skete det - Se beretningen om Martins nederlag på den fine nedkørsel nede på denne side.

De nærmeste venner - Martins Far Knud Stokbro, Lars Jensen og Thomas Bregenov gjorde, hvad de kunne for at få hans humør tilbage om aftenen efter dagens - for Martin - grusomme oplevelse.


Du kan for nogle etaper finde detailkort over ruten på min hjemmeside Paris-Nice 2006 - Etape 4

Feltet er ved at gøre sig klar til start. Dagens guide Johnny Løgtved mønstrer holdet. Finn O ser efter nogle km stadig mærket ud efter morgenmønstringen.

Til venstre er Finn O ved at køre en lille bagtrup op til feltet. Til højre et lille pit-stop.

Til højre ser det ud til, at vi efter 55 km kører på D342 ud af en by "Belleveau". Det er dog nr. D42


Til venstre: "De Rosa manden" Mogens Hendil, Finn Olsen og Knud-Erik Bornhardt - mig på en bakketop, hvor Finn og jeg mindedes vores stop på sidste tur og sendte en venlig tanke til Ebbe Haak fra Ringsted, og mindedes da vi var her i 2006. Til højre ses Erik Vittinghus og Troels Christensen på samme top.


Vores frokoststed ved en kirkegård på Rue des Prairies, lidt nord for Pélussin.
Dette panoramabillede er sammensat af to billeder og deler sig måske, hvis du har en smal skærm.

Paris-Nice 2008 Etape 4

Her holdt Isabelle Frost og ventede på os med sandwich og cola.
Det var en rigtig god oplevelse i fint solskinsvejr.
I 2006 cyklede vi rundt inde i byen og fandt med nogen besvær forskellige restauranter.


Bemærk den afslappede stemning på stedet - ikke mindst ovenfor, hvor Finn O kun er iført svedetrøje.


Feltet er nået til dæmningen i Lac du Ternay - et meget smukt sted: .


Se 4:49 min film fra Lac du Ternay - klik her - eller på billedet. Husk at klikke tilbage, når du har set filmen.


Stemningsbilleder fra dæmningen Barrage-du-Ternay ved søen Lac du Ternay

Paris-Nice 2008 Etape 4, hvor Martin led et sviende nederlag på en lang nedkørselBilledet til venstre er taget nedenfor den meget fine nedkørsel. Jeg havde masser af tid til at findekameraet frem. Det var min hensigt at tage et billede af den slagne rytter - Martin Stokbro - efter hans forsmædelige nederlag til undertegnede.
Jeg havde glædet mig til denne nedkørsel - huskede den fra sidste gang - Paris-Nice 2006 Etape 4 - Meget fin asfalt, herlige skiftevise bløde og skarpe sving. En virkelig fin vej at cykle ned ad.
Det varede lidt, inden jeg genkendte nedkørslen. Men da det skete, fik jeg forude øje på den blegnende cykelstjerne - den unge nygifte og far til en lille dreng - Martin Stokbro. Han skulle hentes og sættes eftertrykkeligt.
Hvad var der dog sket med ham? Jeg huskede ham som en habil nedkører i Pyrenæerne fra vor tur Coast to coast 2005 med Dan Frost Cykelrejser.
Men ak - Her var han en skygge af sig selv. Jeg, der er omkring 20 år ældre end ham, havde absolut ingen problemer med at efterlade ham skræmt til døde tilbage på bakken. Gad vide om tanken om sin nye hustru og hans lille søn derhjemme tyngede ham for meget? Eller var det svigermors formaninger, da de mødtes kort i Brandrupdam ved Kolding, der gjorde sig gældende? Jeg ved det ikke.

Paris-Nice 2006 - etape 4 -Torben Hellegaard Det kunne jo også være, han havde hørt om Torben Hellegaards styrt nedenfor denne nedkørsel i Paris-Nice 2006 - Etape 4. Det kostede et brækket kraveben og slut for ham på denne tur. I år gennemførte Torben hele turen uden uheld.
Martin Stokbro blev først sig selv efter et par dejlige fadøl efter 6. etape - se senere beretning herom.
Martin skriver efter flere ugers betænkningstid: "I øvrigt ser jeg gerne at titlen som hurtigste nedkører retfærdigvis bliver hændet over til den, der fortjener den (læs undertegnede), omend du jo på den mest dadelværdige og svigefulde facon endte med at komme først ned mod målbyen på fjerde etape. Havde jeg blot haft et minimum af rutekendskab ku´du jo godt ha´opgivet enhver tanke om den slags utilstedelige drengestreger. Ak ja - en tabers erkendelse.

Martin får trænet for lidt. Det skyldes sikkert hans andre talenter. Se lige disse tre links, så du ikke betvivler, at han også af og til musicerer lidt.
Og ja det er også Martin på Roskilde festival m langt hår....
... et flot billede af et par nonner (og Martin): "http://www.bestofbowie.dk"
.... "Going home for Christmas", "Made of Dreams" og "Januar in June".: "http://www.myspace.com/secondlifeproject"

Vi er nu kommet til Hotel Azalees, Avenue de la Gare, 07 300 Tournon, Tel. 04 75 08 05 23


Her parkerede vi vore cykler i en garage over for hotellet og nød et glas fadøl til dagens sandwich.


Erik Sørensen viser sin brækkede finger frem - skete på anden etape - Se beretningen herom på etape 2-siden. Til højre viser Troels sine skrammer frem fra dagens etape.
Jeg så ikke, da Troels styrtede. Han blev vist forvirret over, at feltet pludselig skulle til højre via en smal fin vej ud over et meget smukt område, hvor han og vist nok Knud Stokbro var kommet lidt forbi. Troels kørte da op bag i Knud og lagde sig forsigtigt ned på asfalten - men ak - skrammer fik han. Vi var 5-6 ryttere, som på grund af dette uheld kom ret langt forud.


Peter Skov og vennerne Finn Olsen og Knud-Erik Bornhardt - mig - slapper af efter en god dag. Specielt jeg havde det fortrinligt efter min glorværdige nedkørsel kort før slutbyen.
Jeg skal ikke trampe mere rundt i det. Men til venstre ses svigerfar Erik Vittinghus,
der griner godt af dagens taber.
Far Knud Stokbro forsøger at forevige sønnens taberudtryk,
mens Martins gode ven Thomas Bregenov deler smerten over dagens fornedrelse.
Mail to: knud-erik@bornhardt.dk - Jeg modtager meget gerne rettelser og kommentarer.
Gå til Frontpage for Paris-Nice 2008
Gå til Hovedsiden
Gå til Bike-siden

25-dec-08