Paris-Nice 2008 Etape 5Paris-Nice 2008 Etape 5, September 3
- Tournon-sur-Rohne - Bedouin 153 km og 1422 højdemeter.


Dan Frost skriver på sin hjemmeside i 2004:" Denne dag starter med en del “fladbanekørsel”, men senere på ruten kommer der et par opkørsler. Det vil dog være en oplagt mulighed for at genvinde lidt styrke til de afsluttende dage. Vi kører nu på den østlige side af Rhonefloden, og får på et tidspunkt et flot vue til Mont Ventoux. Man skal ikke bruge alt krudtet, for i morgen kommer den store styrkeprøve - Mont Ventoux. Vi slutter dagen meget tæt på “Det skaldede bjerg” i byen - Bedouin (rettet af redaktøren) - , og vil kunne drømme sødt om hvad det er der venter os den følgende formiddag".

Ruten for 1 etape af Paris-Nice 2008Her er ruten, vi cyklede den femte dag - 5. etape.
Kortet er udarbejdet af Ole Henriksen, Hampen/Nørre Snede

Vi cyklede forbi Au Col d'Aleyrac ( prieuré Notre Dame de la Brune ), men så det ikke.

Denne bygning cyklede vi også forbi i bjergbyen Aleyrac - Col d'Aleyrac. Jeg ved ikke, om nogen observerede den i det frygtelige vejr. Se beretningen nedenfor på denne side.

Børn med cykellygter på vej op ad Col d'Aleyrac fra vor frokostby - samme rute som os.
Du kan for nogle etaper finde detailkort over ruten på min hjemmeside Paris-Nice 2006 - Etape 5

Roskildetrøjerne lyste så meget op i landskabet på vennerne Knud-Erik Bornhardt - mig - og Finn Olsen, at fotografiapperatet havde problemer med nelysningen. Til højre får Schrøderen og Scotten en lille pause.

Selv en de Rosa kan have maskinskade. Jeg tror nok, at det var kæden, der hoppede af for Mogens Hendil. Til højre ses Finn Olsen søge ly for regnen. Vi stod på en legeplads under en paraply af smukke træer.

En lille bjergtop er besteget - Col du Deves 395 m - Til højre ses den stolte tidligere storbonde Troels Christensen ved skiltet.

Vi kom fra nord og cyklede ned i frokostbyen La Bégude de Mazenc - Til højre ses Erik Vittinghus og Erik Sørensen i den lille hyggelige bar. Tjeneren i baggrunden kunne efter frokostens omsætning roligt lukke butikken og holde fri.

Efter frokost cyklede vi op over Col d'Aleyrac 481 m og ind i et frygteligt uvejr. Jeg har ikke kunnet finde billeder fra denne del af turen.
Himmel og jord stod i et, og vi var midt i et lyn- og tordencenter.
På et tidspunkt, da torden og lyn faldt samtidig, holdt Mogens Hendil og jeg i læ af en lade i Aleyrac.
Men vi blev her kun kort, da vi var bange for, de andre holdt et sted i regnen og ventede på os.
Efter vor mening var det ikke forsvarligt at bevæge sig i terrænnet på dette tidspunkt.
Tænk hvis der var sket noget - hvilket ry ville Dan Frost Cykelrejser da få? En smutter der skal læres af.

Nedenfor kan du følge vor rute i det frygtelige vejr fra froksotbyen La Bégude-de-Mazenc over Col d'Aleyrac til Salles-sous-Bois.
Herfra gik turen ud omkring Taulignan og videre ned til Valréas neden for kortet.Efter regnvejret var ovre, cyklede friskt videre . Her er feltet under ledelse af Johnny Løgtved på vej gennem en rundkørsel.

Vennerne Finn O og Knud-Erik - mig - med Lillian Pedersen lige bag os på vej ud af enrundkørsel. Til højre får Finn O, Lillian Pedersen og Ole Henriksen en lille slapper, mens det ser ud til, at "de-Rosa-manden" - Mogens Hendil tager et par gymnastiske øvelser i rabatten.

Til venstre: Dette var min første punktering på Paris-Nice turen.
Få killometer efter fik jeg min anden og sidste punktering.
Finn Olsen og Erik Vittinghus ventede på mig, mens jeg skiftede slange.Den flotte Scott cykel - ikke min - fik et velfortjemt hvil
og cykelskoene blev sat til tørring efter dagens våde tur.
Foto: EJe ?? - Mon ikke det er cyklens ejermand ??

Stemningsbilleder fra opkørslen til Col de la Madeleine 448 m - den sidste stigning inden dagens hotel: 1) Albert Andersen og Finn Olsen i front i feltet. 2) Lille John - den senere bjergkonge John Galving -med Mogens Hendil i baghjulet - ligger yderst og holder øje med eventuelle udbrud. 3) John slapper af - der er ingen der stikker nu. 4) Mogens Hendil og Ole Henriksen har lagt sig bagest i gruppen. 5) Mogens har dog et vågent øje til førergruppen. 6 og 7) Finn Olsen i fin stil opad.

Knud-Erik Bornhardt - mig selv - på den lille top Col de la Madeleine 448 m mens vi venter på en punktering hos Torkil Lund - sandalmanden. Vor guide - dagens mekaniker - Johnny Løgtved pumper slangen op.

Efter nedkørslen fra Col de la Madeleine fik vi Mount Ventoux at se på lidt nærmere hold. Se tårnet på spidsen lidt til højre for midten af billedet. Dette bjerg venter os i morgen på Etape 6. Tidligere på dagens etape havde vi set dette frygtindgydende bjerg i horisonten - nu var det pludselig tæt på, og vi glædede os alle trods dagens strabadser i det dårlige vejr.

Se hotellets hjemmeside - Klik: Hotel des Pins

Albert Andersen og Finn Olsen får en snak om dagens tur. Hyggeligt sted at spise udendørs. Ole Henriksen, Jan Andersen, Knud-Erik Bornhardt og Erik Vittinghus.

Knud-Erik Bornhardt, Erik Vittinghus, John Galving og Finn Olsen nyder rosevinen.

Torkil Lund, Victor Thyregod, Ole Henriksen og Jan Andersen.

Mail to: knud-erik@bornhardt.dk - Jeg modtager meget gerne rettelser og kommentarer.
Gå til Frontpage for Paris-Nice 2008
Gå til Hovedsiden
Gå til Bike-siden

26-dec-08