Paris-Nice 2008 Etape 7Paris-Nice 2008 Etape 7, September 5
Moustiers Sainte Marie - Nice 139 km og 1657 højdemeter.

Dan Frost skriver på sin hjemmeside i 2004:
" Denne sidste dag skal vi tidligt på ruten passere Gorges du Verdun, hvor vi får en smuk udsigt ned over dalen med floden/søer flere steder på vejen. Hele dagen bliver det meget kuperet, men vi når ikke op i de samme højder, som dagen før. Fra Gorges du Verdun går det via Route Napoleon så direkte som muligt ned imod Middelhavskysten, hvor vi har vores “målby” - Nice.
Inden aftensmaden kan man lige nå at spadsere en afskedstur op og ned af Promenade des Anglais, og eventuelt handle de sidste feriegaveindkøb! m.m".

Ruten for 7 etape af Paris-Nice 2008Her er ruten, vi cyklede den syvende dag - 7. etape.
Kortet er udarbejdet af Ole Henriksen, Hampen/Nørre Snede


Du kan for nogle etaper finde detailkort over ruten på min hjemmeside Paris-Nice 2006 - Etape 7

Vi gør klar til sidste etape nedenfor byen Moustiers Sainte Marie, hvor bussen holdt. vor bagage skulle ind i bussen og vi af sted på 7. etape.

Lige uden for byen begyndte dagens første opstigning. Til venstre Finn Olsen og til højre er det Knud-Erik Bornhardt - mig - i front med Troels Christensen i baghjul.

Det idylliske landskab nydes i fulded drag. Finn O lige efter Lillian Pedersen. Til højre ses den flotte sø

Feltet stopper op og nyder udsigten. Fra venstre Victor Thyregod, Dan Frost, Jørgen Dahl - Jørgen Dahl, Lillian Pedersen, Albert Andersen, Finn O. De to yderst til højre er vanskelige at bestemme.

Til venstre: Victor Thyregod, Knud-Erik Bornhardt og Inge Vand. Til højre Inge Vand i fin stil på vej nedad.

Lillian Pedersen og Finn O i fin stil på vej nedad.

Feltet på vej nedad langs de fine klippeformationer på Route Napoleon. Til højre ses Finn O og Lillian Pedersen.

Nedenfor - Portræt billeder fra den sidste etape på Paris-Nice 2008: 1) Knud-Erik Bornhardt. 2)John Galving. 3) Ole Henriksen. 4) Lillian Pedersen. 5 og 6) Finn Olsen. 7) Albert Andersen. 8) Victor Thyregod. 9) Erik Vittinghus. 10 og 11) Mogens Hendil.

Nedenfor - Stemningsbilleder fra sidste etape på Paris-Nice 2008: 1) Victor Thyregod. 2) Finn Olsen. 3) ??? og Troels Christensen. 4) Knud Stokbro. 5) Martin Stokbro. 6) Jan Andersen. 7) Erik Madsen foran Povl Frederiksen og Erik Sørensen. 8) Torkil Lund. 9) Thomas Bregenov med armen i vejret som tegn på sejer - det er formentlig Martin Stokbro, der er sat på bakken. 10) Mogens Hendil. 11) John Galving og Ole Henriksen. 12) et lille stop - John Galving, Knud-Erik Bornhardt, Troels Christensen og Erik Vittinghus. 13) Erik Vittinghus. 14) Peter Skov. 15) Jan Andersen

 

Til venstre: John Galving og Mogens Hendil slapper lidt af på Col d'Ayen 1031m. Trols Christensen ser ud til at ville videre i en fart. Til højre er der kommet ro over hele feltet. Victor Thyregod er ved at klæde sig på til nedkørslen.

Vi begyndte at tænke på frokost - men det var ikke her - Vi måtte videre.

Frokostbyen Escragnolles 1042m - Til venstre: Peter Skov, Finn Olesen og Knud-Erik Bornhardt. Til højre nydes omeletten.

Sidste top på Paris-Nice 2008 - Der strækkes ud på Col de Faye 982m. Til højre: Erik Vittinghus er oppe i fin stil.

Stadigt et flot terræn på nedkørslen mod Nice.

I Grasse måtte vi lige samle op og cykle samlet igennem for at finde den rigtige nedkørsel. Til venstre ses Albert Andersen, og bag ham ses Knud-Erik Bornhardt og Finn Olsen. Til højre ses Albert Andersen, Ole Henriksen, Knud Stokbro, Erik Vittinghus og Troels Christensen.

Til venstre: Knud-Erik Bornhardt er ved at pille pedalerne af Scotten for at gøre den klar til hjemtransporten. Til højre: Finn Olsen er klar til at læsse sin Schrøder ind i traileren.

Far og søn - Knud og Martin Stokbro er klar til champagnen, som Isabelle Frost står klar med. Knud-Erik Bornhardt leder Finn Olsen og Albert Andersen frem til champagenen.

Som ved Paris-Nice 2006 etape 7 afsluttede vi foran hotellet. Det er fra venstre: Erik Vittinghus, Martin Stokbro, Knud Stokbro, Finn Olsen og Torben Hellegaard. Til højre ses Isabelle og Dan Frost, der er ved at gøre klar til cahmpagne. Hotel Campanile 461 Promenade des Anglais, 06 200 Nice - telefon: 04 93 21 20 20

Til venstre guiderne Erik Madsen og Johnny Løgtved med Dan Frost. Til højre Troels Christensen og Erik Vittinghus med Dan Frost

Til venstre: Far og søn - Knud og Martin Stokbro. Til højre: Far og søn - Albert og Christian Andersen

Til venstre: Parret Erik Sørensen og Lillian Pedersen med Dan Frost. Til højre: Parret Inge og Peter Vand med Dan Frost.

Til venstre: Svenskerne Krister Berndtsson, Anders Öfverman og Anders Torwaldsen sammen med Dan Frost. Til højre får Torben Hellegaard bevis for gennemførelse af Paris-Nice 2008. Han gennemførte jo ikke i 2006, hvor han styrtede og brækkede kravebenet hen mod afslutningen af 4 etape.

Vennerne Finn Olsen og Knud-Erik Bornhardt med Dan Frost.

Stemningsbilleder fra aftenens middag: 1) Finn Olsen, Torben Hellegaard og Knud-Erik Bornhardt. 2) Torkil Lund, John Galving og Johnny Løgtved. 3) Victor Thyregod og Torkil Lund. 4) Vennerne Martin Stokbro og Thomas Bregenov. 5) Peter og Inge Vand sammen med Ole Henriksen. 6) Lillian Pedersen og Erik Sørensen.

Se stemningsbillederne fra hjemturen nedenfor. Hjemrejsen blev traditionen tro en dramatisk tur. Vi havde glædet os lidt til busturen, da halvdelen af deltagerne havde valgt at flyve hjem eller var blevet i Nice for at feriere med familie og venner. Dte betød, at der var to sæder til hver passager - fint - så kunne man delvis ligge ned om natten. Vi havde ikke kørt ret langt, før vi blev fanget af et voldsomt uvejr. Motorvejen var spærret af vandmasser. Chaufføren valgte at køre fra motorvejen. Det skulle vise sig, atg det ikke var nogen særlig god idé. Vi holdt spærret inde en rum tid. Da vi i efter Paris-Nice 2006 skulle hjem fra Paris-Nice, valgte chaufføren at køre over Milano og ville derefter køre via ???? passet hjem. Tunnellen var imidlertid lukket på grund af nedstyrtninger, så vi måtte dengang med en stor bus og cykeltrailer op over bjergpasset på gammeldags vis.

Storbonden Troels i det rette tøj på På Paris-Nice turen "brokkede” Troels Christensen sig over,at der ikke var tid nok til at fotografere. Derfor tog Isabelle Frost nogle billeder af en tyr - til højre.

Til venstre: Storbonden Troels Christensen i det rette tøj på "arbejde"
Se hele tyren sammen med Troels - Klik her.Til højre kan du se en hilsen, som jeg har fået fra Knud Stokbro, der deltog på hele turen.
Hatten af for denne gut efter hans omfattende operation ultimo 2007.
Knud bliver 70 år i januar 2009 - Tillykke - og på gensyn på sydens landeveje.

1. Dan Frost hylder Knud Stokbro efter 2. etape. -- 2. Knud Stokbro i front op ad sidste bjerg på 7. etape.

Læs beretningen om Knud Stokbros genoptræning og sejr over sin sygdom på turen Paris-Nice 2008 - klik her


Mail to: knud-erik@bornhardt.dk - Jeg modtager meget gerne rettelser og kommentarer.
Gå til Frontpage for Paris-Nice 2008
Gå til Hovedsiden
Gå til Bike-siden

22-nov-09