Med Cykel Motion Viborg ved Gardasøen - Etape 5, 20. Maj 2009

"Peri-Fosse": Rutens længde er 82km med 1.848 højdemeter. Højeste punkt er 1.000m, og den maximale stigning er 15%.
Peri-Fosse: Gennemsnitlig Stigning over 9km på 8,9%
Garda – Peri – Fosse – Breonico – San Ambrogio – Garda.
Tidtagning. Nedkørslen er forrygende!

Til venstre fremviser Arne Jeppesen min cykeltrøje, som minder ham om hans tid i Roskilde Cykelklub. Arne var min værelseskammerat på Hamburg Classic 2009 - se kommende hjemmeside herom. Til højre præsenterer Flemming Skjærbæk stolt sin lejede cykel, mens Lars Bang følger med i begivenhedernes gang.

Ovenfor ses den rute, som jeg havde konstrueret for etape 5, inden vi cyklede turen.
På kortet nedenfor - som stammer fra Knuds cykel computer - vises den rute, vi rent faktsik cyklede.

Vi kom ikke omkring punkt 3, men cyklede via punkt 16 næsten til punkt 3, inden vi fortsatte mod punkt 4..

Etape 5 efter Knuds cykel computer - Klik på kortet - eller klik her - så kommer ruten på Google Map. Når du er inde på Google Map, kan du klikke videre til Google Earth. Her skal du zoome ind på de gule markører, som du kan ane ved Gardasøen. Når du har zoomet helt ind kommer ruten frem med markører for hver km. Du har nu mulighed for at køre hele ruten igennem i den zoom-afstand, du ønsker.

En smuk cykeltur med Adige floden på vor venstre hånd.....

... frem mod det punkt, hvor vi drejede skarpt til højre og op ad Peri-Fosse.

Et par billeder fra opkørslen.
Jeg sad og fik krampe i venstre lår, da jeg udarbejdede denne del af hjemmesiden. Om det var minderne fra opkørslen, eller dagens hårde træningspas med Knud Kristensen i gråvejr med småregn og nogen vind, ved jeg ikke.
Jeg husker specielt fra denne opkørsel, at både Joachim Jerichov og Poul Glintborg på det stegle stykke kort før toppen, slingrede fra side til side af vejen, som om de var lige ved at vælte.

Poul Glintborg, som har taget klubtrøjen af og sikkert hængt den til tørre efter hans enorme bedrift op ad Peri-Fosse. Selvom noget grønt stikker ud af affaldscontaineren, er det ikke Pouls bluse. Det er jeg sikker på, da han på et billede nedenfor under frokosten har sin klub bluse på. På billedet til højre er det Frank Lindgaad og mig - Knud-Erik Bornhardt - på toppen af Peri-Fosse. Frank og jeg har for øvrigt cyklet Coast to Coast i Pyrenæerne sammen i 2008 - Klik her for at se cykelsiderne fra Coast to Coast i Pyrenæerne sammen i 2008

??, Frank Lindgaad, Jørgen Tordrup og Knud Kristensen på toppen af Peri-Fosse.

Til venstre ses ??, FRank Lindegaard og jeg - Knud-Erik Bornhardt - på toppen af Peri-Fosse. Til højre venter rytterne på vor tour leder Joachim Jerichow, som havde problemer med sine gear hele vejen op ad bjerget. De klinger var ekstremt slidte - Lidt flovt syntes jeg. Siddende fra venstre er det mig, Tom Kjælder, Knud Kristensen og Hans Kyhnæb.

En helt fantastisk opkørsel fra Peri til Fosse

Tre billeder fra vor nedkørsel mod frokoststedet:

Hotel Ristorante Paroletto Snc Di Boschetti Emilio
Erica E C. Località Paroletto, 1
37022 Fumane (Veneto), Italy Telefon: +39 045 7720012.

Da jeg cyklede ind til frokoststedet, trådte jeg forkert i pedalerne med det resultat, at jeg fik beskadiget min forskifter. Hele min tur hjem måtte jeg stå af cyklen hver gang jeg ønskede at skifte klinge foran - det foregik da med fingrene.

Frokosten var rigtig god.Til venstre ses omkring bordet Preben Andersen, Knud Kristensen, mig - Knud-Erik Bornhardt - og Per S. Eriksen. Stående bagved ses Lars Bang. Forrest i billedet sidder Joachim Jerchow og gremmer sig over sin opkørsel på peri-Fosse - det må han. Til højre ses Knud Kristensen og jeg i dyb koncentration for at nyde den dejlige italienske ret.

Fra venstre ses Hans Kyhnæb, Flemming Skjærbæk, Poul Glintborg, Jan Sørensen, Torben Drejer Jensen og Tom Kjælder. Til højre ses Hans Kyhnæb, Flemming Skjærbæk med hovedbeklædning i Pouls let genkendelige og specielle hjelmfarve, mens Poul Glintborg ser smilende til.

Fra venstre er det Torben Drejer Jensen og en italiensk guide (stående). Omkring bordet er det fra venstre ??, Bent Øster, Jan Hjarbæk, ?? , Carsten Simmelsgård og Joachim Jerichow. Forrest i billedet ses Per S. Eriksen, der i øvrigt havde rollen som klubbens tourleder. De to billeder til højre viser henholdsvis Joachims højre baglomme og venstre knæ, hvoraf det tydeligt fremgår, at han havde maskinproblemer på sin opkørsel ad Peri Fosse.

Per S. Eriksen og Ole John nyder middagen.

I dette vejkryds - Sant'Ambrogio di Valpolicella - ventede vi på Joachim Jerichow og nogle ryttere, som højere oppe ad bjerget ikke fik drejet til højre i tide og derfor fik en anden nedkørsel end os andre.

Til venstre har fotografen - Lars Bang - fotograferet en del af min cykel for at kunne huske min web-adresse. Til højre viser Freddy stolt sin Ritter cykel frem på værkstedet "Preben Andersen". Preben sidder foran i bar overkrop og tænker "Åh-nej!", mens Knud Kristensen betænkeligt ser til. Der var hele træningsturen igennem fast arbejde på altanen til Preben.

Dagens store samtale emne - Joachim Jerichovws cykel problemer. Her holder cyklen og Joachim frokostpause.

Preben Andersen viser virkelig styrke, når han løfter Joachim Jerichows blytunge kæmpecykel op i luften. Nu skal den repareres. Bagved er Joachim travlt optaget af en telefonsamtale. Til højre ses Preben Andersen i sort bluse med det helt store svendestykke - Joachim Jerichows kæmpecykel er hængt op på Jørgen Tordrups stativ - Stativet klarede det. Det ser ud til, at Preben er ved at læse en vejledning for reparation af kæmpecykler. Gad vide, om han kan nå op til sadlen? Tom Kjælder (stående) og Flemming Skjærbæk (siddende) ser undrende på cyklen. Lars Bang i stribet bluse (med rødvinsglasset i hånden - eller var det mon cola?) kigger på mesteren, og bag ham ses Herdis Jørgensen.

Til venstre ses en speciel detalje - Et styrbånd, der er en rejseleder værdig??? Til højre er Mesteren - Preben Andersen - gået i gang med opgaven, at få Joachims gear til at virke inden morgendagens strabadser. Tom Kjælder ser mere og mere betænkelig ud på billederne. Ja selv Lars Bang er måbende.

Styrbåndet på Joachim Jerichows cykel blev ikke skiftet, da han efterhånden blev klar over, at det var tid til at investere i en ny cykel.Den 5. november 2009, da jeg - Knud-Erik Bornhardt - i 4 graders varme og nogen vind - var ude og cykle med Preben Andersen og Knud Kristensen, fortalte Preben mig, at Joachim fik sin nye cykel, efter at Knud og jeg var rejst hjem - og mens resten af holdet stadig var ved Gardasøen.
Preben fik den samlet i tide til, at Joachim kunne cykle på den - den sidste dag.

Preben har sendt mig billedet til højre af Joachims nye cykel. Det bliver spændende til foråret og se, om Joachim har passet godt på sin nye cykel, så den stadig står så flot som på billedet, eller om den allerede er på vej til at se ud som den gamle cykel?


Billederne nedenfor har jeg fået af Lars Bang. De viser tilblivelsen af Joachim Jerichows nye cykel og den stolte cyklist, der afprøver den nye cykel på hotellets gang.
Billederne har jeg fået af Lars Bang.
De viser tilblivelsen af Joachim Jerichows nye cykel
og den stolte cyklist,
der afprøver den nye cykel på hotellets gang.

Min cykelkomputers profil fra etape 5- "Peri-Fosse" - Bjerget er Fosse da Peri.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak til mine cykevenner i Cykel Motion Viborg for nogle dejlige dage ved Gardasøen.

Hovedside for Cykel Motion Viborg ved Gardasøen 2009: To Garda 2009 Front-Page

Gå til hovedsiden

Mine øvrige cykelberetninger fra jeg købte min første racer i sommeren 2002: To Bike Front-Page

Mail til - Knud-Erik Bornhardt - mig

November 10, 2009